donderdag 19 juli 2012

Hamlet, de zielige Prins


Jeroen en Joep staan al een aantal jaren op De Parade met bewerkingen van beroemde verhalen. Dit jaar is Hamlet aan de beurt.

Ze spelen 2 jongetjes die samen moeten spelen. Moeten. Maar Jeroen vindt Joep stom en Joep vindt Jeroen ... een beetje raar. Jeroen zegt dat hij Hamlet is. Een heel zielige prins uit de riddertijd. En dat zijn vader is vermoord door zijn eigen broer. Die daarna met zijn moeder trouwt. Hamlet is boos. Omdat hij verdriet heeft. Omdat alles gewoon doorgaat terwijl zijn vader er niet meer is. Joep wil de zielige prins helpen. Voor hij het weet speelt hij samen met Jeroen het hele verhaal van Hamlet.

Met kinderlijke eenvoud schakelen de jongens razendsnel tussen het vermaarde stuk van Shakespeare en hun eigen wereld waarin ze tegen wil en dank met elkaar opgescheept zitten. De legendarische scènes uit Hamlet worden afgewisseld met snelle komische dialogen. En zo wordt de voorstelling een heerlijk verhaal over vriendschap, gek doen en vechten voor waar je in gelooft.

Ik vind het zelf leuk dat het zo duidelijk is dat ze samen aan het spelen zijn, dat ze samen een toneelstukje gaan spelen; zoals kinderen dat zelf ook gewoon doen.

De voorstelling wordt getolkt
in Utrecht op 22 en 29 juli
en in Amsterdam op 26 augustus

Geen opmerkingen:

Een reactie posten