vrijdag 15 juni 2012

KnockOut!


Ondanks het feit dat er pas in Utrecht en Amsterdam tolken ingezet worden, is er ook in Rotterdam en Den Haag al veel moois te beleven voor dove bezoekers.
Niet alleen op de vrijdag- en zaterdagavonden, of op zondagmiddag, maar ook op door-de-weekse dagen zijn er genoeg voorstellingen die ook zonder tolk goed te volgen zijn.

Als eerste is er vanaf donderdag 21 juni tot en met zondag 24 juni een dansvoorstelling te zien van Dance Works Rotterdam.
Boksen wordt dans in deze fysieke voorstelling van choreograaf Andre Gingras. Hier een impressie van een andere (oudere) voorstelling van dezelfde choreograaf met hetzelfde thema. Gingras vertelt ook veel tussendoor, maar je krijgt denk ik een goede indruk van wat je kunt verwachten.


Nog een ander filmpje, met wederom hetzelfde thema. De muziek wordt gemaakt door middel van het zwiepen van de springtouwen. Voor dove lezers is dat niet te horen, maar als je het live zou gaan bekijken is er natuurlijk wel het visuele ritme van spingende dansers en zwiepende touwen.


Verder nog te zien in Utrecht van 3 t/m 5 augustus
en in Amsterdam van 10 t/m 12 augustus 

Klik voor de recensie over KnockOut! hier

Geen opmerkingen:

Een reactie posten